Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΣΝΑ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.
Από τον Γιώργο Βλάχο έλαβα την ακόλουθη ανακοίνωση την οποία και αναρτώ.

========================================================================Η επιτροπή σχολικού σκακιού σε ομαδική λειτουργία έβαλε το δικό της  λιθαράκι  στην διάδοση του Σκακιού αυτά τα 2 χρόνια.
Ξεφύγαμε από την απλή διαχείριση των σχολικών πρωταθλημάτων.
Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε blogs ανά περιφέρεια, προφίλ στο face book και σελίδα.
Οι επισκέψεις που δέχονται είναι πολύ μεγάλη και αποδείχθηκε ότι σε συνδυασμό με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ηλεκτρονικών διευθύνσεων των σχολείων της Αττικής και των συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων η ενημέρωση των μαθητών είναι μεγαλύτερη και ποιο ποιοτική.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ                                                                          ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
1.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ                                                    2.590
2.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ                                                           1.740
3.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ                                                         4.645
4.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ                                                         1.122
5.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                   1.915
6.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                             1.490
7.       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΗΣΙΩΝ                                                                          1.285
8.       ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ                                                    1.302    
9.       ΕΣΣΝΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ                                                                                              336
10.   ΤΕΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                           1.613                    
Σε κάθε περιφέρεια πλέον λαμβάνουν ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα η πλειοψηφία των σχολείων. Σκοπός μας είναι  (και έχει γίνει σε κάποιο βαθμό) η συνεχείς επικοινωνία με τα σχολεία κατά ολόκληρο το σχολικό έτος και όχι μόνο κατά την περίοδο πραγματοποίησης των σχολικών αγώνων.
Με αυτό τον σκοπό άλλωστε δημιουργήθηκε πρόσφατα και η σελίδα ‘’ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ (http://essna-sxoliko.blogspot.gr/) η οποία θα χρησιμοποιηθεί για γενικότερη ενημέρωση των δράσεων του σκακιού σε επίπεδο παίδων, παμπαίδων.
Καταφέραμε να βοηθήσουμε όλους τους συνδιοργανωτές σχολικών και πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις στα περιφερειακά πρωταθλήματα που παρακολούθησαν πολλοί γονείς, συνοδοί.Με προτάσεις της επιτροπής μας έγιναν παρεμβάσεις όπως η βράβευση του μαθητή χωρίς δελτίο αθλητή ανά κατηγορία. Αυτή η βράβευση έκανε αίσθηση και απόσπασε πολύ θετικά σχόλια.Επίσης το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ έκανε δεκτή και την εισήγησή μας για την λήξη της ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχών δύο ημέρες πριν τους αγώνες.
Άρχισε να ισχύει στα περισσότερα περιφερειακά χωρίς αυστηρή τήρηση για τα δύο προηγούμενα χρόνια και τώρα ποια ο κόσμος έχει ενημερωθεί και είναι βατό να γίνει πιστή τήρηση με σκοπό να μην έχουμε αστοχίες στην ώρα έναρξης των αγώνων και διαμαρτυρίες.
Η μαζικότητα και η συνεχείς αύξηση συμμετεχόντων μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα ήταν η αμοιβή μας για την ομαδική και συνεχή εργασία μας.
Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σκοπό είχε και έχει την εξωστρέφεια του Σκακιού με συνεχή παρουσία στην κοινωνία.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ
Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Παναγάκος, Γιάννης Παντελίδης, Κώστας Τσιρώνης, Μαρίνα Σταυρουλάκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου