Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

"Street Knights: Money - Chess - Life".












Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκος με τίτλο "Street Knights: Money - Chess - Life" του Αμερικανού σκηνοθέτη Matt Baron θα παρακολουθήσουμε σήμερα. Το ντοκιμαντέρ αυτό που γυρίστηκε το 2009 παρουσιάζει ορισμένους από τους επαγγελματίες σκακιστές που παίζουν σκάκι με στοίχημα ή διδάσκουν το παιχνίδι στο πάρκο του φημισμένου πάρκου Washington Square Park της Νέας Υόρκης.


Μετά την απαράδεκτη κίνηση των αρχών της πόλης το 2009 να περιφράξουν και να κλείσουν την περιοχή του πάρκου που έπαιζαν σκάκι, οι σκακιστές αυτοί μετακόμισαν 150 μέτρα παρακάτω και συνεχίζουν απτόητοι τις καθημερινές τους παρτίδες.

Στο φιλμ καταγράφονται με απλό αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο οι απόψεις και οι σκέψεις τους γιά το σκάκι, ο καθημερινός τρόπος ζωής τους στον "επαγγελματικό" τους χώρο του πάρκου, εκεί που το σκάκι είναι μιά καθημερινή ιεροτελεστία αλλά και ένας τρόπος επιβίωσης.



Όλα αυτά παρουσιάζονται στο καλό αυτό μικρό ντοκιμαντέρ σε φόντο άσπρο και μαύρο, χρώματα τόσο οικεία άλλωστε και στο ίδιο το σκάκι.














Το ντοκιμαντέρ κινηματογράφησε η κινηματογραφίστρια Marielle Sider, η ηχητική επιμέλεια είναι του Nat Allister και η παραγωγή του είναι των John Mattia και Nat Allister.










Παρουσιάζονται οι σκακιστές: Elementary, Harry, Nashan, Simon, Gilbert, Sean, Tuan, George,Sweetpea, The Terror.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου