Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

"The Grandmaster Battle Manual" - Το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Κοτρωνιά.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Βασίλη Κοτρωνιά με τίτλο:
"The Grandmaster Battle Manual".

Στο βιβλίο αυτό ο Βασίλης Κοτρωνιάς εξηγεί πως ο σκακιστής μπορεί να γίνει ακόμη πιό ανταγωνιστικός και να βελτιώσει σε υψηλό βαθμό το παιχνίδι του.
Εξηγεί με απλό αλλά σαφέστατο τρόπο κίνηση την κίνηση κορυφαίες παρτίδες που παίχτηκαν τα τελευταία μόλις χρόνια μέχρι και πολύ πρόσφατα.

Η βαθύτατη ανάλυση που κάνει στις παρτίδες είναι εξαιρετική, καθώς και ιδιαιτέρως εξαιρετική είναι η όλη δομή του βιβλίου αλλά και ο τρόπος που παρουσιάζει την πορεία κάθε μίας παρτίδας που αναλύει.

Με σαφήνεια παρουσιάζει τα σχέδια, την στρατηγική και την τακτική που ακολούθησαν οι κορυφαίοι παίκτες ή τι δεν μπόρεσαν να δουν και να εφαρμόσουν κατά την διάρκεια της παρτίδας και όλα αυτά μέσα από πολλά σκακιστικά διαγράμματα και μία απλή, καθαρή και ρέουσα γλώσσα που βοηθά τον αναγνώστη να εμβαθύνει χωρίς δυσκολία στην εξαιρετική ανάλυση του Βασίλη Κοτρωνιά.





Πιστεύω πως πρόκειται γιά ένα πραγματικό σκακιστικό βιβλίο "διαμάντι" που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του σκακιού και θα έχει θερμότατη υποδοχή αλλά και την δέουσα σοβαρή μελέτη που του αξίζει από τους σκακιστές!



Πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι, όλοι εμείς που αγαπάμε το σκάκι στην Ελλάδα, που ο Βασίλης Κοτρωνιάς γράφει τέτοιας ποιότητος σκακιστικά βιβλία!





Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να ανοίξετε και να δείτε σε PDF μορφή τα περιεχόμενα του βιβλίου, τον πρόλογο του Βασίλη Κοτρωνιά καθώς και λίγες από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου με την ανάλυση της παρτίδας ανάμεσα στον Viswanathan Anand και την Judit Polgar από το τουρνουά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο San Luis το 2005.

www.newinchess.com/Shop/Images/PDFs/6092.pdf



Ακολουθούν τα στοιχεία του βιβλίου:

"The Grandmaster Battle Manual"

Συγγραφέας: Vassilios Kotronias
Εκδότης: Quality Chess, 2011
Έκτύπωση: Paperback medium
ISBN: 978-1-906552-52-7
Σελίδες: 350
Γλώσσα: Αγγλική



Υ.Γ. Και φυσικά περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το δίτομο έργο του Βασίλη Κοτρωνιά πάνω στην Ινδική Άμυνα του Βασιλιά. Απ΄ ότι με ενημέρωσε ο Βασίλης Κοτρωνιάς, το δίτομο αυτό έργο θα κυκλοφορήσει περίπου σε έναν με ενάμιση χρόνο από τώρα. Εν αναμονή λοιπόν!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο του Κοτρωνιά! Ευχαριστούμε για την προ-δημοσίευση και ευχόμαστε καλές πωλήσεις - και καλή ανταπόκριση απ'το σκακιστικό κοινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι είναι ένα πάρα πολύ καλό σκακιστικό βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή