Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα πρόσωπα της βίας...

Η βία μπορεί να έχει πολλά "πρόσωπα". Τα ζούμε τις τελευταίες ημέρες σε έντονο βαθμό. Στο συγκεκριμένο βίντεο παρακολουθούμε την αστυνομική βία στην Αγγλία ενάντια σε άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά και την δημοσιογραφική "βία" που ο δημοσιογράφος παρουσιαστής του BBC ασκεί με το να καπελώνει τις δηλώσεις και τις απαντήσεις του ομιλητή οι οποίες δεν βόλευαν το "σύστημα". Η βία δεν γνωρίζει σύνορα και διαφορές πολιτισμικές, θρησκευτικές, αρχών ή κουλτούρας.


Η βία από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν εφαρμόζεται είναι καταδικαστέα.


3 σχόλια:

  1. Δημήτρη καλησπέρα!
    Δυστυχώς το φαινόμενο της βίας που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τωρινό, ανάγεται από καταβολής κόσμου. Η διαφορά είναι ότι αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά κατά τη διάρκεια της ιστορικής αναδρομής της ανθρωπότητας. Οι εικόνες που βλέπουμε ντροπιάζουν τη σύγχρονη κοινωνία των πολιτισμένων ανθρώπων.
    Είθε ο Παντοδύναμος να μας φυλάξει απο χειρότερες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα φίλε Carlo,

    Δυσάρεστες καταστάσεις, όντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη καλό μήνα και σ' εσένα.
    Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας μήπως όλες αυτές οι καταστάσεις προέρχονται από ξένα κέντρα εξουσίας για να διασαλεύσουν την έννομη τάξη που επικρατεί στην Ελλάδα; Διότι, ας μη γελιόμαστε, υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο για να καταστρέψουν την Ελλάδα ή μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή