Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σκακιστική φωτογραφία - "A Bit of Fry & Laurie".


Η φωτογραφία τραβηγμένη το 1980 δείχνει το γνωστό ντουέτο των Άγγλων κωμικών ηθοποιών Hugh Laurie (αριστερά) και Stephen Fry (δεξιά) να παίζουν μία παρτίδα σκάκι στο δωμάτιο του Fry στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Οι Fry και Laurie γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο πανεπιστήμιο του Cambridge καθώς είχαν κοινή φίλη την γνωστή ηθοποιό Emma Thompson η οποία σπούδαζε την εποχή εκείνη στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Αγγλία τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 με τις κωμικές τους εκπομπές με τον τίτλο "A Bit of Fry & Laurie" (1987, 1989–1995).

Συνεργάστηκαν επίσης και σε άλλες τηλεοπτικές παραγωγές με πλέον αξιοσημείωτη την σειρά "Jeeves and Wooster" (1990–1993) στην οποία υποδύονταν τους λογοτεχνικούς χαρακτήρες του συγγραφέα P.G. Wodehouse, τον "Jeeves" ο Fry και τον "Wooster" ο Laurie.

Μετά την ολοκλήρωση των επεισοδίων της σειράς "A Bit of Fry and Laurie" και οι δύο ακολούθησαν σόλο καριέρα μεταξύ άλλων στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και την συγγραφή. Παρέμειναν καλοί φίλοι και έκαναν μία κοινή τηλεοπτική επανεμφάνιση το 2010.

Τον καιρό αυτό συνεργάζονται στην κινηματογραφική απόδοση του βιβλίου "The Canterville Ghost" του Oscar Wilde που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου