Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σκακιστικές εκδηλώσεις στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Σκακιστικές εκδηλώσεις στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας κορύφωσης του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που από τις αρχές του καλοκαιριού ταξιδεύει με τις εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας μέσα από το κεντρικό του σύνθημα, που είναι δανεισμένο από τον Μπ. Μπρεχτ, το μήνυμα: «Άλλαξε τον κόσμο: το ‘χει ανάγκη!».
Αφού περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, στις
19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.
Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο Δημήτρης Κουτσούμπας
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση που η διεξαγωγή του, από την προπαγάνδισή του μέχρι το στήσιμο και τη λειτουργία του, στηρίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτέλεια και την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωριστή θέση στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα έχει και το σκάκι. Το πρόγραμμα  των φετεινών σκακιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 19/9, 20.30: Διεξαγωγή τουρνουά μπλιτς

Παρασκευή 20/9, 20.30: Επίδειξη σιμουλτανέ από τον διεθνή μαιτρ και προπονητή Κώστα Μουτούση*

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα mails
kne@kne.gr και mail@odigitis.gr, καθώς και στο τηλέφωνο 6987706814.

*Ο Κώστας Μουτούσης γεννήθηκε το 1971. Το 1989 βγήκε πρωταθλητής εφήβων και τον επόμενο χρόνο κατέκτησε τον τίτλο του Διεθνούς Μετρ. Έχει συμμετάσχει στην τελική φάση των 3 από τα 4 τελευταία  ατομικά πρωταθλήματα Ελλάδας ενώ πρόσφατα εξασφάλισε θέση στη δεκάδα που θα αγωνιστεί στο φετινό 63ο ατομικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου