Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Marlon Brando και το σκάκι.

O Marlon Brando (3 Απριλίου 1924 - 1 Ιουλίου 2004) αγαπούσε πολύ να παίζει σκάκι. Δεν ήταν καλός σκακιστής, αλλά πάντα ήταν πρόθυμος να παίξει μία παρτίδα, τόσο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων των φιλμ που πρωταγωνιστούσε όσο και κατ΄ ιδίαν στο σπίτι του. Μετά τον θάνατό του, τα σκακιστικά του σετ απέκτησε ο συλλέκτης έργων τέχνης Neville Tuli σε δημοπρασία του οίκου Christie's που έγινε το 2005 στο Los Angeles.O Marlon Brando παίζει μία παρτίδα σκάκι σε μία ανάπαυλα από τα γυρίσματα της ταινίας "The Wild One" - 1954.Ο Marlon Brando και ο Sam Gilman  σε μία παρτίδα σκάκι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του φίλμ "Burn" - 1968.


O Marlon Brando  και ο Glenn Ford  παίζουν σκάκι σε διάλειμμα από τα γυρίσματα του φίλμ "The Teahouse of the August Moon" - 1956.Ο Marlon Brando παίζοντας μιά παρτίδα με κάποιον φίλο του στο σπίτι του στο Beverly Glen στο Los Angeles -1955.

O Marlon Brando μπροστά από μιά σκακιέρα σε ανάπαυλα  από τα γυρίσματα του φίλμ "Julius Caesar" - 1953.Κάποτε ένας δημοσιογράφος ήθελε να πάρει μία συνέντευξη από τον Marlon Brando. Ο ηθοποιός δέχτηκε να δώσει την συνέντευξη με τον όρο να παίξουν πριν μία παρτίδα σκάκι. Ο Brando έχασε την παρτίδα και αργότερα δήλωσε: "Ήταν η χειρότερη συνέντευξη που έδωσα ποτέ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου