Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Λιβύη 2004 - Λιβύη 2011...

Τούτες τις ημέρες που η Λιβύη συγκλονίζεται από την εξέγερση και από το αιματοκύλισμα του λαού της ενάντια στο καθεστώς του Μουαμμάρ Αλ Καντάφι, ψάχνοντας στο διαδύκτιο ανακάλυψα δύο φωτογραφίες απο το 2004, όταν η Λιβύη διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκακιού.








Η επίσημη πρόσκληση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης γιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκακιού του 2004 στην Τρίπολη της Λιβύης με την υπογραφή του Καντάφι.



Ο τότε αλλά και νύν πρόεδρος της FIDE Kirsan Ilyumzhinov παίζει σκάκι με τον Moammar Al Qaddafi. (Κατά την γνώμη μου, δύο πολύ αμφιλεγόμενοι, αδίστακτοι και επικίνδυνοι στο μέτρο βέβαια που τους αναλογεί "πρόεδροι"...)
================================================================


Υ.Γ. Πάντα κρατώ ως ενδεχόμενο, πως, πίσω από την εξέγερση στην Λιβύη, όπως και στις εξεγέρσεις σε άλλες χώρες της βορείου Αφρικής τον τελευταίο καιρό, κρύβονται "σκοτεινοί δάκτυλοι" κάποιων "πεφωτισμένων" και "δημοκρατικών" χωρών της Δύσης, καθώς φυσικά και πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου, όπλων, κατασκευών, φαρμάκων, τραπεζών, κ.λ.π. Κάποτε, η ιστορία θα αποδείξει -ας ελπίσουμε- την πραγματική αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου